GERARD VAN HAL FOTOGRAFIE

In het kader van ons vijfentwintig jubileum wilden we iets doen voor onze stad ‘Helmond’. Als snel ontstond het plan om de oudere Helmonders in het zonnetje te zetten. Dit keer niet de mensen met buitengewone verdiensten, maar al die mensen die hun werk deden, die de kinderen groot brachten en die door de gewone dingen die bij het leven horen te doen hun bijdrage hebben geleverd.

Voor ons idee hebben we veel foto’s nodig. Foto’s die we presenteren in lege etalages in het Helmondse Centrum. Presenteren op een manier die herinneringen oproept aan de foto’s die vroeger in de etalages hingen na de Kermis. Wij hopen dat net als toen de foto’s zullen uitnodigen om te kijken. Op zoek naar iemand die je kent. Je opa of oma, een oud collega of de buurvrouw van vroeger, waardoor je weer denk aan dat verjaardagsfeestje of die anekdote op het werk. Herinneringen aan toen. Herinneringen aan de dingen die voorbij gaan. Maar die er door de herinnering toch weer even zijn.

Om dit te realiseren hebben we contact gezocht met de “Zorgboog” met de vraag of zij mee wilden werken en of wij de mensen die in hun locaties wonen mochten benaderen voor hun medewerking. Ons idee werd met veel enthousiasme ontvangen. We hebben gefotografeerd in de Pannehoeve, De Moeraseik en In Keizerinnendael.
Het resultaat is een mooie serie foto’s van die mensen die vroeger, op hun manier, een steentje bijgedragen hebben aan onze stad. Mensen die nu oud zijn en die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.

De foto’s kun je vinden in de etalage van de oude bibliotheek.

We willen iedereen die heeft meegewerkt aan ons project van harte bedanken.

Wilt u op één van de locaties woont waar we de foto’s gemaakt hebben vindt u hier de links met een uitgebreide selectie van de foto’s: