GERARD VAN HAL FOTOGRAFIE

Interieurs en Exterieurs

Het fotograferen van architectonische objecten is een speciale discipline binnen ons vakgebied. Het vraagt om;
Gevoel voor lijnen en perspectief.
Goed kijken om te begrijpen wat de architect heeft bedoeld met zijn ontwerp.
Op welk tijdstip van de dag en met welk licht komt het object het best tot zijn recht.
Welke materialen zijn gebruikt in het ontwerp.
Welke fotografische middelen zijn er om de architectuur fotografisch op een aansprekende manier te vertalen. Waarvoor moeten de te maken foto’s dienen? Is het voor de portfolio van de architect of aannemer of dient de foto voor een brochure voor de verkoop.

Architectuur fotograferen is dan ook geen kwestie van in de auto springen een foto maken en weer terug. Het goed fotograferen van een woning of bedrijfsruimte vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Hoe is het pand gesitueerd. Op welk tijdstip ligt het optimaal in het licht. Dit hoeft niet vanzelfsprekend het licht van achter te zijn. Soms werkt tegenlicht goed of vraag de textuur van de gebruikte materialen om strijklicht. Welke omgevingsfactoren versterken het gebouw en welke kun je beter buiten beeld laten.

Bij een interieur spelen vaak dezelfde factoren een rol. Alleen is het over het algemeen zo dat de interieurs die gefotografeerd worden in gebruik zijn. Wat aan de ene kant een groot voordeel is omdat een gebouw bestaat van bij de gratie van zijn gebruikers. In de praktijk betekent het ook vaak dat er kritisch gekeken moet worden naar wat wel en wat niet op de foto moet.  In sommige gevallen nemen we ook een aantal props mee om het interieur optimaal de kunnen fotograferen. Heeft u behoefte aan goede architectuurfotografie voor u portfolio of verkoopbrochure neem dan gerust contact met ons op. U vraag is voor ons het uitgangspunt voor onze fotografische invulling.

 

Hieronder vindt u een aantal portfolio’s met diverse projecten:

kaarten van Gerard van Hal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke dag ontvang je in je e-mail een aantal gevraagde en ongevraagde nieuwsbrieven. E-mail waar je niet altijd op zit te wachten. Toch willen we je vragen om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Op die manier kunnen we je op de hoogte houden van nieuws en nieuwe producten waar wij trots op zijn.

Je hebt je succesvol ingeschreven