Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

GERARD VAN HAL FOTOGRAFIE

“Ik zou hem niet op het gras zetten”; zei Lenny. Maar ik wuif haar twijfels weg, want in het bos was het een nog grotere modderpoel en daar krijg ik de auto elke dag makkelijk uit. Lenny op haar nieuwe schoenen door het drassige weiland gedirigeerd, om mooie foto’s te maken. De sfeer is mystiek. Weilanden en het Brabantse land in de mist. Perfect weer voor mooie zwart-wit fotografie.

Als we klaar zijn gaat Monica achterin en Lenny voorin zitten. Auto in zijn achteruit en ………

Geen beweging. Het gele lampje van het anti blokkeer systeem knippert heftig. Dan maar in zijn vooruit. Koppeling heel langzaam op laten komen en niet te veel gas geven. Geen beweging. Oeps. We zitten vast. Misschien is het een goed idee om de auto wat lichter te maken. Moon en Lenny uit de auto. Ik probeer het nog een keer. Jammer. Moon achter het stuur, ik duwen. Een klein beetje beweging maar dan gaat hij in de slip. Altijd weer een avontuur foto’s maken in de vrije natuur.

Het loopt al tegen vieren. De shoot is nog niet klaar en we staan vast. Gelukkig stopt er een auto. Een heel aardige meneer en mevrouw stappen uit. Mijn auto wordt via een touw verbonden aan zijn four-wheel drive. Het kost nog twee pogingen maar dan zijn we uit het weiland. Snel naar de volgende locatie. De schemer treed in, nog net genoeg licht om de shoot af te maken.

vast